Presentatrice haalt zich de woede op de hals na het belachelijk maken van prins George: “Jongetjes daarvoor uitlachen, dat is triest”
Presentatrice haalt zich de woede op de hals na het belachelijk maken van prins George: “Jongetjes daarvoor uitlachen, dat is triest”
Foto: Photonews

Good Morning America-presentatrice Lara Spencer (50) heeft zich de woede van duizenden kijkers op de hals gehaald na het publiekelijk belachelijk maken van de Britse prins George, de 6-jarige zoon van William en Kate Middleton. De presentatrice barstte in lachen uit toen ze onthulde dat George balletlessen gaat volgen.

Prins George gaat volgende maand terug naar St. Thomas’s Battersea, een peperdure privéschool in Londen. In zijn vakkenpakket zitten ook wekelijkse balletoefeningen. Dat vond Lara Spencer amusant. “Oh, hij ziet er zo gelukkig uit vanwege zijn balletlessen”, vertelt de presentatrice cynisch. “Prins William zegt dat George erg van zijn balletlessen houdt. Wel, ik heb nieuws voor u, prins William: we zullen zien hoe lang dat duurt.”

Het televisiefragment leidt wereldwijd tot veel ophef. Veel kijkers en beroemdheden eisen dat Spencer zich openlijk verontschuldigt. “Deze schattige jongen wordt belachelijk gemaakt door een volwassen vrouw op de nationale televisie in Amerika voor het volgen van balletles”, tiert choreograaf Brian L. Friedman op Instagram. “Opgegroeid als danser, werd ik vreselijk gepest en dat is precies wat dit is. Ze leert dat het oké is om jongens uit te lachen die willen dansen en dat is zo triest.” Ook andere dansers walgen van de uitlatingen. “De volgende keer dat je een kind dat dansles heeft wil uitlachen, kijk dan eens naar jezelf in de spiegel en vraag jezelf af of je vandaag iemand wil pesten”, klinkt het.

Spencer kruipt na alle kritiek diep door het stof. “Mijn oprechte excuses voor de ongevoelige opmerking die ik gisteren heb gemaakt”, schrijft ze op Instagram. “Van ballet tot alles wat iemand wil ontdekken in het leven, ik zou zeggen: ga ervoor. Ik geloof er oprecht in dat we allemaal vrij zouden moeten zijn om onze passies te volgen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.