Komt er een terugkeer van ‘De Planckaerts’? Dit heeft Eddy Planckaert daarover te zeggen

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De familie Planckaert heeft veel zwarte sneeuw gezien na het faillissement van het houtbedrijf van Eddy. De realityreeks ‘De Planckaerts’ op VTM bleek hun financiële reddingsboei. Een terugkeer van de reeks sluit Eddy Planckaert niet uit, zo vertelde hij op radio 2.

De oorspronkelijke insteek van het tv-programma was om Eddy en zijn zakenleven te volgen. Maar toen kwam het faillissement… “De tv-makers hebben toen getwijfeld om verder te gaan, want wilden ze die miserie wel laten zien? Het zijn uiteindelijk 120 afleveringen geworden. Ik noem dat onze suikernonkel. Hadden we dat geld niet slim geïnvesteerd, dan zou het niet veel opgebracht hebben. Door keihard te werken, staan we terug op niveau”, aldus Eddy Planckaert.

De reeks bracht niet altijd een fraai beeld van hoe de familie leefde. "We zijn op televisie gekomen in een enorm slechte periode, iedereen had medelijden met ons. Ik kreeg geld opgestuurd. De tv-makers vroegen soms ook of ze bepaalde momenten wel mochten uitzenden, maar ik vond dat ze àlles moesten brengen.”

Aan de populariteit van Eddy en zijn familie lijkt geen einde te komen. Een terugkeer van 'De Planckaerts' sluit hij dan ook niet uit. “We hebben zoveel aanvragen voor tv, dat is echt onvoorstelbaar. Let wel, als we nu op televisie zouden komen, zou het nog altijd geen grote grandeur zijn, maar het zou wel het voorbeeld zijn van een goede leerschool voor mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten. Het is nooit te laat, er is altijd hoop.”

“Een vervolg zou heel goed gebracht moeten worden, ik zou niet willen dat mensen denken ‘die rijke smeerlap’, daar heb ik geen zin in. Er zou iets leerrijks aan moeten zitten, dat ook het slechtste opgelost kan worden. Ook de hele familie moet er mee akkoord gaan natuurlijk.”