Gert Verhulst heeft goed en mysterieus nieuws over ‘Samson en Gert’
Gert Verhulst heeft goed en mysterieus nieuws over ‘Samson en Gert’
Foto: Photonews

Gert Verhulst (51) blijft nog een dik halfjaar Gertje, maar zijn zomershows in Plopsaland zitten er na vandaag definitief op. Toch maakt het einde hem niet emotioneel. "Maar ons dagelijkse potje wiezen met het orkest ga ik wel écht missen."

Tot zelfs vijf minuten voor Gert, Samson en de Burgemeester richting podium trekken, legt de crew in de backstage nog gezellig een kaartje. "De ideale voorbereiding op onze show, al twintig jaar lang”, zegt Gert Verhulst. Zijn collega's trakteerden hem gisteravond al op een klein afscheidsfeestje en nog een laatste potje wiezen. "Ik ben geen emotionele mens, maar dat groepsmomentje ga ik écht wel missen.”

Gert staat deze zomer twee keer per dag op de planken. Vijf dagen na elkaar, vijf weken aan een stuk. Vijftig shows in totaal, dus. "Dat is veel, maar vroeger deden we er véél meer. Er zijn tijden geweest dat wij tot 200 shows per zomer deden: zes weken en alle dagen", vertelt Gert. “Twee shows volstaan ondertussen. Toch zijn er nog mensen die élke dag komen kijken en ze dus alle vijftig gezien hebben." Met 3.400 zomershows op de teller trekt Gert er vanavond om 17 uur de stekker uit.

Wat de fans volgende zomer moeten doen? "Waarschijnlijk komt er een nieuwe zomershow met een nieuw Gertje, maar dat blijft nog even geheim”, zegt Gert mysterieus.

Meer nieuws

Meer nieuws

.