Anuna De Wever reageert fors op kritiek: “Compleet belachelijk!”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg vertrok vorige week per zeilboot vanuit Groot-Brittannië naar New York om daar over een maand de VN-klimaattop bij te wonen. Ze kreeg kritiek omdat haar reis niet klimaatneutraal zou zijn.

"Compleet belachelijk", zegt Anuna De Wever. "Greta maakt hiermee het statement dat er meer moet geïnvesteerd worden in klimaatvriendelijk reizen. Al die politici die vorig jaar met hun privéjet naar de top in Polen vlogen, en Greta moet zich verantwoorden? Komaan."

Haar studies zet Anuna even on hold. "Ofwel schrijf ik me nog in voor het tweede semester, ofwel neem ik een sabbatjaar en ga ik werken voor een ngo die zich voor het klimaat inzet. Intussen blijf ik actief binnen Youth for Climate."

Anuna vertrekt op 2 oktober vanuit Scheveningen per zeilboot naar Brazilië om daar via de media druk uit te oefenen op de Braziliaanse president die het Amazonewoud laat afbranden. Vervolgens reist ze per bus door naar de COP25, de klimaatconferentie van de VN in de Chileense hoofdstad Santiago.

"Hoe ik ga terugreizen uit Chili, weet ik nog niet. Maar het zal de meest klimaatvriendelijke manier zijn, en dus niet met het vliegtuig."