Charlotte, de vrouw van Gunther Levi, krijgt een pijnlijke boodschap te horen: “Dit heeft niks met kunst te maken!”
Charlotte, de vrouw van Gunther Levi, krijgt een pijnlijke boodschap te horen: “Dit heeft niks met kunst te maken!”
Foto: Instagram

Charlotte Nollet (36) is in haar vrije tijd een gepassioneerd schilderes. In de galerie L’Art Maniac op de Zeedijk van Knokke stelt ze enkele van haar werken tentoon.

Kunstkenner Jan Hoet Jr. blijkt echter niet zo’n fan te zijn van de abstracte werken van Charlotte Nollet. “Dit zijn eerder decoratiestukken dan échte schilderijen”, zegt hij. “Dit heeft in de verste verte niets met kunst te maken, hé. Als ik écht eerlijk ben, vind ik ze niet lelijk, hoor. Ik vind ze zelfs best leuk. Maar met zulke werken komen we geen stap verder, noch in de kunstgeschiedenis, noch voor onze eigen persoonlijke intelligentie”, zegt Hoet. “Zulke werken zijn oké om ergens in een zaak op te hangen of om de muur van een hotelkamer op te fleuren. Men zou er evengoed behangpapier van kunnen maken. Dan zou ze er misschien wel enkele rollen van kunnen verkopen.”

“Ze maakt deze werken als hobby en daar is niks mis mee. Ik vind het super dat Charlotte in haar vrije tijd haar paletmes en pleisterwerk bovenhaalt, da’s beter dan naar slechte programma’s op tv te kijken. Maar dat ze al bijna twintig jaar aan het schilderen is, zou ik toch niet zeggen. Ik ken kunstenaars die nog maar twee jaar bezig zijn en al wel het verschil kunnen maken. Als ik haar werken goed bekijk, heb ik niet de indruk dat ze veel heeft bijgeleerd de laatste jaren.”

(Foto: Instagram, een schilderij van Charlotte)

Meer nieuws

Meer nieuws

.