Steven De Lelie, Rikki uit ‘Lili en Marleen’, heeft een drastische beslissing genomen: “Ik was het gewoon beu”
Steven De Lelie, Rikki uit ‘Lili en Marleen’, heeft een drastische beslissing genomen: “Ik was het gewoon beu”
Foto: YouTube

Steven De Lelie (42) heeft een drastische beslissing genomen. “Voor de zoveelste keer een theaterstuk spelen, ik was dat soms gewoon beu”, zegt hij in Dag Allemaal.

Steven De Lelie, Rikki uit ‘Lili en Marleen’, is na het faillissement van zijn gezelschap Theater aan de Stroom geen voltijds acteur meer. Acteren doet hij nog steeds, net als regisseren, presenteren en zingen, maar dan vooral in zijn vrije tijd. Hij werkt nu als coördinator in dienstencentrum Groen Zuid in Hoboken. “Mensen komen hier samen om iets te eten, te drinken, te kaarten of van een optreden te genieten’, vertelt hij. “Wij hebben eigenlijk de rol van de vroegere parochiezalen overgenomen. Ik amuseer mij hier even hard als op een televisieset.”

Steven is momenteel opnieuw te zien als Rikki, de rebel met het peperkoeken hartje uit ‘Lili en Marleen’. Daarna werd hij de doorslechte Bert Van den Bossche in ‘Familie’. Steven voelde op een bepaald moment dat het tijd was om zijn acteerjob op te geven. “Ik repeteer bijvoorbeeld absoluut niet graag, en het gebeurde ook weleens dat ik een voorstelling na de zoveelste opvoering gewoon beu was. Dat gevoel leeft al langer, maar de financiële problemen bij Theater aan de Stroom hebben dat proces versneld.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.