Compleet onverwacht: Marijn Devalck komt met verrassend nieuws op de proppen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marijn Devalck (68) komt met verrassend nieuws. Hij staat compleet onverwacht terug in het theater. Marijn had zijn theatercarrière on hold gezet omdat die niet te combineren viel met zijn job als schepen. Maar hier kon hij geen nee tegen zeggen.

Marijn Devalck, alias Balthasar Boma, staat vanaf maart 2020 in Assisen 3, de theaterhit van James Cookes productiehuis Uitgezonderd. Francesca Vanthielen probeert daarin als procureur te bewijzen dat iemand een moord heeft gepleegd, terwijl advocaat Kürt Rogiers de onschuld wil aantonen. Het is een interactieve voorstelling, waarin uiteindelijk beslist het publiek over schuld of onschuld. Dit keer luidt de vraag wie een waarzegster om het leven heeft gebracht. Tijdens het proces komt Marijn Devalck opduiken als getuige.

Daarmee komt Marijn terug op zijn beslissing om geen theater meer te spelen. “Ik ben schepen van Cultuur en ­Sociale Zaken in mijn thuisgemeente Brakel. Tot mijn grote spijt kon ik niet anders dan theater on hold zetten. Maar nu belde regisseur Frank Van Laecke voor Assisen. Ik leerde hem indertijd kennen als een stil figurantje in de opera. Hij ontpopte zich later tot een geweldige regisseur en auteur. Als hij me belt, zeg ik ja.”