Angeline Flor Pua heeft slecht nieuws te melden: “Als ex-Miss België heb ik duidelijk geen streepje voor”
Angeline Flor Pua heeft slecht nieuws te melden: “Als ex-Miss België heb ik duidelijk geen streepje voor”
Foto: Photonews

Eind 2018 behaalde Angeline Flor Pua (24) haar diploma voor lijnpiloot. Zoveel maanden en 100.000 euro schulden later zit ze nog steeds niet in de cockpit. “Ik ben al even aan het solliciteren, maar als Miss België had ik géén streepje voor.”

“Ik ben nog altijd volop aan het solliciteren”, klinkt het bij Angeline Flor Pua. De zoektocht naar een job als pilote verloopt bijzonder moeizaam, en dat is volgens de ex-Miss België te wijten aan het jobtekort in de sector. “En daarbij komt ook nog eens dat piloten die al jaren zijn afgestudeerd óók volop op zoek zijn naar werk. Vliegmaatschappijen kiezen logischerwijs voor de besten. En je moet niet denken dat ik door mijn Miss België-titel een streepje voor heb.”

Dat allemaal terwijl Angeline 100.000 euro in haar opleiding stak. Daarvoor ging ze een persoonlijke lening aan van 80.000 euro en ging ze bijklussen tijdens haar studies. Haar ouders, met een bescheiden inkomen, verkochten er zelfs speciaal hun appartement voor. “Ik wist op voorhand wel dat het moeilijk zou worden om een job te vinden als pilote, maar dat heeft me nooit tegengehouden”, vertelt ze. “Ik ken bevriende piloten die pas na één jaar een job gevonden hebben. Slechts één op de vijf kan na het afstuderen effectief aan de slag. Maar ik geef mijn pilotendroom nooit op. Ooit zou ik zelfs graag bij Emirates werken, maar dan moet ik eerst een pak vlieguren verzamelen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.