Paleis is heel duidelijk over Albert en Paola: “Wat ze daar over hen zeggen is echt een leugen”

bron: TV Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert en koningin Paola genieten met volle teugen van hun pensioen. Het koningspaar is nauwelijks nog in land en vertoeven vaak in het buitenland.

Koning Albert en koningin Paola houden ervan om rond te varen met hun jacht Alpha IV. Ze varen vaak rond op de Middellandse Zee. Royaltywatchers ontdekten wel dat de jacht van hen vaart met de vlag van de Belgische marine.

Het jacht zou ook ingeschreven zijn als oorlogsschip. Zo worden dus al hun kosten gedekt door de staat. Ook het personeel, dat aanwezig zou zijn, moeten ze zelf niet betalen. Zo zouden er al zeker twee militairen meevaren om de veiligheid van het vorstenpaar te kunnen garanderen.

“Over de privéagenda van leden van de koninklijke familie communiceren wij nooit”, reageert de woordvoerder van het Paleis in TV- Familie. “Dat zal altijd zo blijven.”

“Ik kan wel bevestigen dat koning Albert en koningin Paola inderdaad varen onder de vlag van de Belgische marine. Dat is echter de enige link die kan gemaakt worden met Defensie. Er is ook geen personeel van Defensie aanwezig aan boord van het jacht."