Davy Brocatus koesterde 16 jaar lang een groot geheim: “Nu hebben we het eindelijk opgebiecht”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Davy Brocatus en zijn echtgenoot hebben hun relatie en huwelijk zestien jaar geheim gehouden. “Maar nu hebben we het eindelijk opgebiecht aan schoonma.”

De relatie van Davy Brocatus (47) is na zestien jaar niet langer een geheim voor zijn schoonmoeder. Zijn echtgenoot Anatoly heeft thuis zijn coming-out gedaan. De gewezen ballroomdanser en ooit jurylid van het VTM-programma 'Sterren op de dansvloer', haalde de voorbije jaren de media met het verhaal over zijn verboden relatie met de Rus Anatoly. De twee zijn al sinds 2002 samen, maar zijn schoonouders in Rusland wisten van niets.

“Maar vorig jaar heeft hij het discreet aan zijn moeder verteld. Dat hij én homo is, én een relatie heeft, én ook getrouwd is met die man. Dat was een moeilijk gesprek. Homoseksualiteit is nog taboe in Rusland”, aldus Davy in Het Nieuwsblad. Tussen moeder en zoon heeft het een half jaar gesudderd. “Zijn mama is gelovig en werkt voor de kerk. De dorpspastoor dreigde er zelfs mee dat ze moest boeten voor de zonden van haar zoon.”

Langzaamaan groeit de aanvaarding. “Na dat ene gesprek is er niet meer over zijn geaardheid gesproken. Dat hoeft ook niet. Maar Anatoly is onlangs met zijn moeder en tante naar Istanbul geweest, en ze hadden er een fantastische tijd.”