David Cantens over zijn rol in ‘Familie’: “Vroeger zou ik mij daarvoor geschaamd hebben”

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
David Cantens (38) heeft in Primo een straffe bekentenis gedaan: vroeger zou hij zich er misschien voor geschaamd hebben om in een soap mee te spelen. Nu is hij echter heer blij met zijn rol in ‘Familie’.

Bij zijn intrede bij ‘ Familie’ had David Cantens schrik om zich te verbranden aan een rol, aan een personage. Die vrees blijkt onterecht te zijn want hij krijgt her en der aanbiedingen. “Dat blijkt inderdaad allemaal mee te vallen”, zegt David in Primo. “Weet je, ik moét dit gewoon doen. In Vlaanderen heeft slechts 3 procent van de acteurs werk. Dat is desastreus weinig eigenlijk.”

“Vroeger zou ik me misschien geschaamd hebben omdat ik in een soap stond", gaat hij verder. "Er werd ook onterecht een negatief beeld over het genre gecreëerd. Mensen oordelen en veroordelen nu eenmaal graag. En snel. Ik heb echter geleerd om dat los te laten en het me niet meer aan te trekken. Pas op, het was niet gemakkelijk hoor. Er is een tijd geweest dat ik echt paniekaanvallen had. Dankzij ‘ Familie’ kan ik echter gewoon doen wat ik graag doe: acteren.”