Acteur Bart Van Avermaet (Waldek) heeft geweldig nieuws voor ‘Thuis’-fans: “En het is helemaal niet duur”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
Geweldig nieuws voor ‘Thuis’-fans die wel eens een glaasje wijn lusten. De wijn ‘Feniks’ die in de wijngaard van Steven, Kobe en Rosa wordt gemaakt komt nu ook écht in de winkelrekken.

Thuis’-fans kunnen al proeven van ‘Het Slurfke’, het bier op basis van een familierecept van Eddy Van Noteghem dat in 2015 op de markt kwam. Maar nu kan je dus ook de 'Thuis'-wijn serveren.

De druiven van deze witte wijn worden in de reeks gekweekt in de wijngaard van Steven, Rosa en Kobe. Na een strijd tegen de ziekte ALS stapte Steven het voorbije seizoen uit het leven. Vlak voor zijn dood werd het etiket en de naam van de wijn bekendgemaakt. De wijn zou ‘Feniks’ heten.

Personage Waldek is de vaste werker op de wijngaard. "Ik heb al heel wat bijgeleerd over wijnboer zijn door deze rol te spelen. Het is fijn om buiten te zijn en met de druiven te kunnen werken”, vertelt acteur Bart Van Avermaet.

De naam van de wijn komt uit de Griekse mythologie. "Een feniks is een vogel die in staat is om herboren te worden uit zijn eigen as. Hij blijft dit meermaals doen. Net zoals onze wijn beter en beter gaat smaken door hem langer te bewaren", vertelt Bart.

De wijn ligt vanaf het najaar in de winkel. "En hij is niet duur. Voor €12.50 heb je een fles Feniks."