Gerard Joling opgesloten in Thaise cel: “Zo corrupt als de tering!”

bron: Nu.nl
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Een trip naar Thailand eindigde voor de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling met een serieuze domper. Joling heeft er vastgezeten in de cel vanwege de e-sigaret van zijn geluidsman.

Gerard Joling vertelt aan de krant De Telegraaf hoe hij na een optreden in het Thaise Pattaya nog even het nachtleven in wilde duiken. Zijn geluidsman werd aangesproken door twee agenten, die hem er op wezen dat de e-sigaret die hij mee had, in Thailand verboden is. De hele bende moest vervolgens mee naar het politiebureau.

"Hij werd meteen in een glazen hok opgesloten en kreeg direct te horen dat hij wel vijf jaar gevangenisstraf kon krijgen als er niet meteen een boete van 900 euro zou betalen. Dat leek mij een belachelijk bedrag en daarom begon ik me er flink tegenaan te bemoeien, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Toen zat ik ook ineens in dat hok en mocht ik ook niet meer weg."

De 59-jarige zanger besloot om toch maar het bedrag te betalen. "Het lijkt me wel goed om mensen die naar Thailand gaan te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen. De schrik zat er bij ons tenminste behoorlijk in." Ondanks deze slechte ervaring, is Joling nog steeds fan van Thailand. "Ik heb er een toptijd gehad en die heb ik wel vaker in dat land. Maar, aan de andere kant, ze zetten je zó vast en dan moet je maar weer zien hoe je eruit komt. Dat zootje is zo corrupt als de tering."