Tatyana Beloy is aan iets verschrikkelijks ontsnapt: “Als ik eraan terugdenk moet ik janken”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Tatyana Beloy is op 22 maart 2016 ternauwernood ontsnapt aan de aanslag op de luchthaven van Zaventem. Ze heeft het nog altijd niet helemaal verwerkt.

“Ik heb er nog altijd last van”, vertelt Tatyana Beloy in Humo. “Als we er nu een uur over zouden doorbomen, dan zit ik hier weer te janken. Het was zo’n nare ervaring. In de nasleep liet ik mezelf bijna niet toe het moeilijk te hebben. Wat had ik te klagen? Ik had mijn armen en benen nog, terwijl ik lichaamsdelen om me heen had zien vliegen.”

Het vliegtuig nemen zal voor Tatyana nooit meer hetzelfde zijn “Ik heb er langer over gedaan dan mijn broer. Hij heeft de week erna weer het vliegtuig genomen. Ik kon dat niet. Nu lukt het wel, maar niet meer op dezelfde manier als vroeger. Ik zal bijvoorbeeld nooit nog op slippers een luchthaven binnenstappen. Op 22 maart had ik slippers aan en die zijn niet handig als je moet rennen voor je leven. Ik zal er ook altijd voor zorgen dat mijn gsm voldoende is opgeladen voor een vlucht, zodat ik kan bellen als het moet. En als ik naar het theater ga, check ik langs welke uitgang ik weg kan.”