Herr Seele is zwaar aangeslagen nadat inbreker bij hem toeslaat: “En in de badkamer deed ik nog een onaangename ontdekking, jakkes”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Herr Seele (60) kreeg in de nacht van maandag op dinsdag een inbreker over de vloer. “Mijn computer en externe harde schijf zijn gestolen. Een ramp. Twintig jaar Cowboy Henk is verloren gegaan”, getuigt hij. In de badkamer deed Herr Seele nog een onaangename ontdekking. “De inbreker liet een drol achter in mijn bad. Jakkes.”

Toen Herr Seele dinsdagmiddag aankwam bij zijn atelier in Oostende, deed hij een vreselijke ontdekking. “Mijn vaste computer en externe harde schijf bleken verdwenen. Rampzalig. Alle tekeningen van Cowboy Henk stonden in hoge resolutie gearchiveerd op mijn externe harde schijf, nergens anders. Twintig jaar Cowboy Henk is verloren gegaan. Ik heb nog alle knipsels uit Humo, maar een expositie of een boek zal nooit meer mogelijk zijn.”

Vervolgens ging Peter Van Heirseele, zijn echte naam, richting de badkamer. “Die snoodaard had een drol achtergelaten in mijn bad. Een indrukwekkend exemplaar, gewoon sec. Hij gebruikte zelfs geen toiletpapier. En zeggen dat er op anderhalve meter een toilet staat! Ik wist totaal niet wat de bedoeling was. De politiemensen vertelden dat het mogelijks om een soort handtekening gaat, om te tonen dat hij er geweest is. Blijkbaar valt er geen DNA uit uitwerpselen te halen om de dader op te sporen. Jammerlijk.”

Tags herr seele