VTM

Jan en Romina hebben een ingrijpende beslissing genomen: “Dat gooi je niet zomaar weg”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Jan Devarwaere (31) en Romina Paret (28) leerden elkaar kennen tijdens ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’. Jan woonde toen in Australië. Een langeafstandsrelatie was voor geen van hen beiden een optie, dus hakten ze een belangrijke knoop door.

Voor de liefde moeten soms belangrijke beslissingen genomen worden. Jan zijn keuze voor Romina was snel gemaakt, maar over de beslissing om terug te keren naar België deed hij iets langer. Maar na maanden wikken en wegen koos het koppel afgelopen lente resoluut voor een toekomst in België. Een heel bewuste keuze.

“We beseften allebei dat een langeafstandsrelatie moeilijk zou zijn. Dus moest er een beslissing genomen worden. Niet dat ik echt weg wou uit Australië, maar ik moest aan mijn toekomst denken. Australië kampt al enkele jaren met een extreme droogte, boeren kunnen er amper overleven en ik had steeds minder werk. Bovendien was mijn visum bijna verlopen. Terugkeren naar België leek me verstandiger. Onze toekomst in Australië zou onzeker zijn, terwijl Romina hier een goede vaste job heeft. Dat gooi je niet zomaar weg”, vertelt Jan in Story.

“Het was even wennen om in Romina’s wereld terecht te komen, maar ze betrekt me gelukkig bij alles. En intussen heb ik haar vriendenkring al beter leren kennen. Het is natuurlijk ook fijn om mijn eigen ‘oude’ vrienden terug te zien. Enkelen onder hen zijn intussen papa, en het is leuk dat ik hun kinderen nu van dichtbij kan zien opgroeien”, klinkt het.