Einde van de ellende is eindelijk in zicht voor Chris Dusauchoit: “Dit is zeer goed nieuws”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Chris Dusauchoit haalt zijn slag thuis. De veearts die twee vliegenplagen veroorzaakt heeft in de buurt waar de tv-presentator woont, moet in december voor de correctionele rechtbank verschijnen.

Veearts T.S. uit Lubbeek kweekt kalveren, waarvan de mest de voorbije twee jaar massa’s vliegen aantrok die de hele buurt overlast bezorgden. Buurtbewoner Chris Dusauchoit stelde elke dag vast hoe ze zijn woning binnenkwamen via kieren en sleutelgaten en op ramen en deuren plakten. Dusauchoit slaakte daarover een noodkreet omdat de overlast immens was. “De stank is niet te harden”, zei de presentator daar een jaar geleden over. “En wekenlang heb ik vliegenstront van het plafond geschrobd.”

Tegen de veearts werden bij verschillende instanties al tientallen klachten ingediend. Stuk voor stuk zonder resultaat, zo leek het lange tijd. Via een milieustakingsvordering kreeg Dusauchoit gelijk, maar de man ging daar dan weer tegen in beroep en de overlast bleef.

Nu liet Dusauchoit triomfantelijk weten via Twitter dat de zaak in december wordt ingeleid voor de correctionele rechtbank in Leuven. “Het feit dat het openbaar ministerie de feiten zwaar genoeg vindt, geeft mij vrolijke gevoelens”, zegt hij in een reactie. “Want ik ben niet diegene die hem voor de rechtbank brengt. De feiten worden dus ook door anderen ernstig genoeg bevonden om ze niet zomaar te klasseren. Het gaat dan ook om minstens twee vliegenplagen en mestplekken. En daar staan serieuze straffen op. Ik ga me zeker burgerlijke partij stellen.”