Willy Sommers kan er geen genoeg van krijgen: “Dat is als een drug voor mij”

bron: Radio 2
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Willy Sommers is al sinds de jaren 70 een vaste waarde op de Vlaamse podia. Anno 2019 is hij nog altijd populair. Aan stoppen denkt Willy nog niet, zo vertelde hij aan Kim Debrie van Radio 2.

Willy Sommers is op 9 augustus 67 jaar geworden. Over 3 jaar wordt Willy dus 70 jaar, maar daar heeft hij geen schrik voor. Dat ziet hij louter als een cijfer. “Ik voel me in de fleur van mijn leven. Mijn conditie is nog top, ik sport, ik speel tennis. Ik heb niet het gevoel dat ik al zo oud ben. Ik heb goede genen gekregen, mijn papa is 86 geworden, mijn mama is nu 91. Toen ik 60 werd zei Roland, mijn vroegere producer, ‘zou je niet beter stoppen, je hebt alles al gezien’. En ik heb gezegd ‘nee, ik heb het nog niet allemaal gezien.' Vorig jaar stond ik nog op Pukkelpop, wie had dat ooit gedacht, er komt nog altijd iets nieuws op mijn pad!”, aldus Willy Sommers.

Willy denkt nog niet aan stoppen. “Zolang mijn gezondheid het toelaat, wil ik muziek blijven maken. Is het niet voor mijzelf, dan misschien voor anderen. Nummers maken, schrijven of produceren voor jong talent, ik zou toch graag in de muziek blijven. Maar het liefst sta ik zolang mogelijk zelf op het podium, ik treed nu nog altijd op en ik maak nog altijd platen om te kunnen genieten van de aandacht en van het applaus. Het applaus is een soort drug voor mij.”