Christa Planckaert kan er niet van slapen en heeft een boodschap voor haar kleinkinderen: “Begin er niet mee!”
Christa Planckaert kan er niet van slapen en heeft een boodschap voor haar kleinkinderen: “Begin er niet mee!”
Foto: Photonews

Vorige week stierf de 22-jarige Bjorg Lambrecht na een zware val tijdens de Ronde van Polen. Zo eindigt alweer een jong wielerleven veel te vroeg. De dood van de renner roept vragen op over de veiligheid van coureurs, ook bij Christa Planckaert (61). Er is nu sprake van om speciale airbags te verplichten, die zijn ingebouwd in de valhelmen of de kledij.

Het personeel van de Civiele Bescherming zal dit jaar niet deelnemen aan het nationaal defilé. Het personeel “wil niet medeplichtig zijn aan de door de minister van Binnenlandse Zaken, N-VA’er Jan Jambon, en zijn kabinet georkestreerde klucht”, aldus de vakbonden ACV en ACOD in een persbericht.

Het Nieuwsblad weet dat de vakbonden het niet mee eens zijn om vier van de zes operationele eenheden te laten verdwijnen. “De minister wil tijdens het nationaal defilé immers uitpakken met glimmende vrachtwagens en aanhangwagens, die met het modernste materiaal zijn uitgerust, en de bevolking laten geloven dat ze bij een biologische terreuraanslag, een groot industrieel of nucleair ongeval goed beschermd zal zijn”, klinkt het. “Maar waartoe dient de allermooiste racewagen als er geen piloot of mecanicien aanwezig is?”

Wat de vakbonden ook dwarszit is dat de éénheid in Brasschaat mag blijven en dat is nu net ook thuishaven van minister Jan Jambon (N-VA). “Wanneer in de kerncentrales van Tihange of Doel het nucleair noodplan in werking treedt, zullen de door onze minister van Binnenlandse Zaken zorgvuldig gekozen kazernes rechtstreeks getroffen worden omwille van de dominante windrichtingen. Alweer een blunder.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.