Piet Huysentruyt heeft een nieuwe passie: “Het heeft van mij een beter mens gemaakt”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Nog tot half september runt Piet Huysentruyt (56) samen met zijn zoon Cyriel (28) een pop-uprestaurant in Antwerpen. De leiding over zijn Franse toprestaurant Likoké overlaten aan zijn zoon verliep vlekkeloos.

Piet Huysentruyt zette onlangs een stapje terug in Likoké, zijn sterrenrestaurant in Frankrijk. “Ik sta niet meer achter het fornuis. Samen met Cyriel stel ik het menu samen en ik sta meer in de zaal om een praatje met de klanten te slaan. Ik ben nu eerder de trainer van het team, Cyriel is de topscorer”, aldus Piet in Dag Allemaal. Die samenwerking lukt vlot. “Iedereen weet dat ik een chef met een groot ego was, maar het lukt me steeds beter om dat los te laten.”

Piet heeft nu meer vrije tijd en kan daar echt van genieten. “Nu ik tijd maak om te genieten, besef ik dat ik daar beter vroeger mee was begonnen. Ik heb ook een nieuwe passie: golf. Het is niet alleen een fantastische sport, het heeft van mij ook een beter mens gemaakt. Door te golfen heb ik mijn ongeduld overwonnen, wat meer dan vijftig jaar lang ondenkbaar was. Mooi, toch?”