Belgische rapper Kaye Styles zit in de gevangenis: Zijn lange strafblad breekt hem zuur op

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vijftien jaar geleden had rapper Kaye Styles een gouden toekomst voor ogen, en hij leek dit aanvankelijk ook waar te maken. Zo mocht hij ooit het themalied voor de reeks ‘Prison Break’ inzingen. Maar nu zit de rapper zelf in de cel.

In april veroordeelde de politierechter in Brugge Kaye Styles tot een zware straf. Omdat hij een levenslang rijverbod uit 2017 had geschonden, kreeg hij 10 maanden de cel en moest hij een boete van 8.000 euro betalen. Het was toen al de 59ste keer dat de Belgische rapper met Ghanese roots voor de rechter verscheen. Op het lang strafblad van de muzikant staan bijna allemaal veroordelingen voor verkeersovertredingen en het rijden zonder rijbewijs. Vroeger werd Kaye ook al eens veroordeeld voor het stelen van GSM’s.

Omdat de rechter in Brugge hem maar 10 maanden gaf, leek het er niet op dat Kaye Styles de straf ook effectief zou moeten uitzitten. Maar dat blijkt nu toch het geval te zijn. De rapper zit sinds 1 augustus in de cel omdat hij zijn boetes niet betaalde.