Forse uithaal naar Britse koninklijke familie: “Sinds Meghan gaat het met prins Harry compleet bergafwaarts”
Forse uithaal naar Britse koninklijke familie: “Sinds Meghan gaat het met prins Harry compleet bergafwaarts”
Foto: Photonews

Politicus Nigel Farage (55), de leider van de Britse Brexit Party, heeft fors uitgehaald naar meerdere leden van de Britse koninklijke familie. Prins Harry en zijn vrouw Meghan moesten het ontgelden, maar ook prins Charles en zelfs de ‘Queen Mother’, de moeder van koningin Elizabeth, kregen een ferme sneer. Over de Queen zelf was Farage dan weer lovend.

En net nu heeft Filip Dewinter een bericht gedeeld van de Antwerpse drugsmaffia op Twitter. Via een vals profiel werd daar opgeroepen om een Antwerpse drugsdealer te pakken te krijgen. Dood of levend, in ruil voor een beloning van 100.000 euro. “Door die oproep verder te verspreiden, ook al lanceerde hij hem niet zelf, waagt Dewinter zich op strafrechtelijk vlak in een grijze zone”, zegt professor strafrecht Joachim Meese aan Het Laatste Nieuws.

De tweet zou volgens de professor tot een vervolging van aanzetting tot geweld kunnen leiden. Alleen is de vraag of er iemand ruchtbaarheid aan deze zaak wil geven?

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) reageert kort en bondig: “We mogen ons niet laten provoceren door Dewinter. Dat heb ik mijn collega’s ook al eerder op het hart gedrukt in de Kamer.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.