Olga Leyers doet een grootse aankondiging: “Wat een eer”
Olga Leyers doet een grootse aankondiging: “Wat een eer”
Foto: Medialaan

Olga Leyers trok met groot nieuws naar het Q-Beach House in Oostende. Daar maakte ze bekend dat ze zal deelnemen aan het nieuwe programma ‘Beat VTM’.

De politie-inspecteur zou zelf een dreigbrief van IS hebben geschreven. Het was een A4-blad met daarop een symbool van Islamitische Staat, de Syrische vlag, het opschrift 'Vuile flikken' en twee namen van leden van het korps en hun nummerplaten, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Hij deed dat op vrijdag 27 november 2015, twee weken na de aanslagen in Parijs. In ons land was er toen een verhoogde waakzaamheid nadat IS informatie lekte waarbij het aanslagen zou plegen tegen agenten.

Groot was dan ook de verbazing toen tijdens het onderzoek bleek dat de brief was opgesteld op een computer in het politiecommissariaat van Heist-op-den-Berg zelf. Er was briefpapier van de politie gebruikt en de brief was afgedrukt van een printer op het commissariaat.

GEEN TWIJFEL MOGELIJK
Volgens het korps is het 100 procent zeker dat Andy V. de dreigbrief in elkaar knutselde. Zijn badge verraadde dat hij die nacht 12 minuten lang in het redactielokaal zat waar de bewuste computer en printer staan.

Maar de twintiger ontkent alles. Hij vocht zijn ontslag aan, maar ving bot bij de Raad van State. Volgens zijn advocate Iris Exelmans onderzoeken zij en haar cliënt nu verdere juridische stappen om het ontslag ongedaan te maken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.