Bijzonder slecht nieuws voor Rob Vanoudenhoven: “Twee uur later was hij er niet meer geweest"
Bijzonder slecht nieuws voor Rob Vanoudenhoven: “Twee uur later was hij er niet meer geweest"
Foto: Photonews

Zanger Dean (30) en Rob Vanoudenhoven (51) bewijzen dat op echte vriendschap geen leeftijd staat. Ze zijn al jaren de beste kameraden.

De naam van de 33-jarige Albanees Safet Rustemi werd vorige week toegevoegd aan die lijst. Hij werd in juni 2017 uit het land gezet.

“Safet Rustemi werd in 2015 een eerste keer veroordeeld en in 2017 een tweede keer, volgens de informatie die in zijn dossier staat. Telkens kwam hij vrij mits betaling van een borg van 25.000 euro. Maar hij had geen verblijfsvergunning”, zo zei Dominique Ernould, woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken, eerder. “In juni vorig jaar werd hij onder politiebegeleiding het land uitgezet met de mededeling dat hij de komende drie jaar niet mocht terugkeren.”

Bij oppositiepartij Sp.a begrijpen ze er niets meer van. “Met een vlucht betaald door België, maar zonder enige garantie op gevangenisstraf, werd de man in Albanië afgezet. Vandaag blijkt hij op de most wanted-lijst te staan, terwijl de Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte was van de nog lopende rechtzaken."

“Francken zet hem het land uit, en vervolgens mogen de diensten van minister van Binnenlandse Zaken naar de man op zoek. Dit is hallucinant”, zegt sp.a-politica Meryame Kitir aan Het Laatste Nieuws.

“Dit is een typisch voorbeeld van kortzichtig beleid. Louter voor eigen deur vegen, maakt de samenleving, ook de onze, niét veiliger. Dit is geen veiligheid, maar schijnveiligheid”, besluit Kitir.

Meer nieuws

Meer nieuws

.