Shania Gooris heeft een drastische beslissing genomen: “Ik was schoolmoe”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Shania Gooris (19) heeft examens afgelegd voor de middenjury omdat ze vorig jaar niet meer naar school is gegaan. In Het Laatste Nieuws vertelt ze hoe dat komt.

"Ik was een beetje schoolmoe. Niet studiemoe , ik studeer graag, maar de schoolmentaliteit ging mij niet meer af”, vertelt Shania Gooris. “Ik had er genoeg van om de hele dag te luisteren naar dingen die ik vaak niet interessant vond. Ik vond ook geen aansluiting meer bij mijn medeleerlingen. En toen de leerkracht Frans een trimester afwezig was, merkte ik dat ik goed op mezelf kan studeren. Middenjury was dus een uitstekend alternatief voor mij."

Haar ouders waren daar niet meteen van overtuigd. “Ik wou al een jaar eerder de stap zetten. Maar het was pas toen ze zagen dat mijn punten voor Frans hoger dan ooit waren na enkele maanden zelfstudie, dat ze gezwicht zijn”, aldus Shania.

Haar mama Kelly Pfaff kun je altijd met goeie argumenten overtuigen. “Toen ze de richting handel niet langer zag zitten en communicatie-multimedia wilde gaan volgen, heb ik het been eerst ook stijfgehouden”, aldus Kelly. “Tot ze op de proppen kwam met een tot in de puntjes uitgewerkt moodboard en een heel helder exposé gaf over waarom ze precies van richting wilde veranderen.”