Johan Verstreken is diep geschokt en doet verhaal achter zijn neuspiercing uit de doeken: “Verbitterd en verzuurd”
Johan Verstreken is diep geschokt en doet verhaal achter zijn neuspiercing uit de doeken: “Verbitterd en verzuurd”
Foto: Photonews

Eind vorige maand deelde ex-presentator en ex-politicus Johan Verstreken een straffe foto op Facebook waarop hij te zien was met een opvallende baard en neuspiercing. Dat leverde hem heel wat commentaar op. Nu heeft Verstreken verteld dat de foto al enkele jaren oud is.

Na een mooie dag moeten aan het strand van Blankenberge zeker 140 vuilnisbakken worden leeggemaakt en moet het zand tot op tien centimeter diepte worden gezeefd om alle afval te verwijderen. "Mensen komen hier op vakantie en zijn weg uit de dagelijkse sleur. Dan is afval niet hun prioriteit”, zegt Nico Germonprez van de beheerder van het Blankenbergse openbaar domein in Het Nieuwsblad.

Dat is niet alleen in Blankenberge zo, ook in de andere badsteden worstelen ze met hetzelfde probleem. “Per week in het topseizoen halen we gemiddeld twaalf ton afval op", reageert de burgemeester van Bredene, Steve Vandenberghe (sp.a). “We confronteren mensen aan iedere strandingang met de problematiek: met infoborden en met kijkkasten vol peuken en blikjes. Daardoor zien we dat strandgangers ervoor kiezen om een halfuurtje het strand op te ruimen in de plaats van op hun handdoek te blijven liggen."

De West-Vlaamse gouverneur Decaluwé klinkt heel wat strenger. "Ondanks al onze acties blijven de strandgangers vuilnis achterlaten", zegt hij aan Het Nieuwsblad. "Met pijn in het hart stel ik vast dat onze strandgangers een bende ‘vuilaards’ zijn. De oplossing? Sensibiliseren helpt blijkbaar aan geen kanten. We moeten hen in hun portefeuille treffen als we het probleem willen oplossen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.