Geëmotioneerde Remco Evenepoel houdt woord: “Deze sterren gepakt voor Bjorg Lambrecht en Stef Loos”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In aanloop naar het EK tijdrijden in Alkmaar (Nederland) sprak Remco Evenepoel duidelijk taal: “Ik ga er alles aan doen om de sterren mee te nemen voor de grote ster aan de hemel”. Het 19-jarige toptalent uit Schepdaal hield woord. Evenepoel pakte het goud en droeg zijn overwinning op aan Bjorg Lambrecht en Stef Loos, twee jonge wielrenners die het leven lieten.

Remco Evenepoel had na zijn Europese titel zijn moeder Agna aan de lijn. “Ze kon niet veel zeggen, het was even een overload aan emoties. Ze had net de mama van Stef (Loos) gehoord. Het was even emotioneel”, aldus Evenepoel. Remco ging er alles aan doen om de sterren te pakken, en dat is hem ook gelukt. “Toen ik deze week hoorde dat Bjorg (Lambrecht) overleden was, zei ik tegen mijn masseur dat ik de sterren zou pakken. En ik doe het toch. Dit is te zot voor woorden.”

Evenepoel heeft nu ook zijn selectie verdiend voor de Olympische spelen volgend jaar in Tokio. “Dat is het mooiste dat er is. Ik hoop mooie atleten tegen te komen en ik ga me zeker goed voorbereiden. Misschien moet ik de knop al omdraaien richting Tokio.”