Groot nieuws van Evy Gruyaert: “Ze weet als geen ander hoe zwaar het is om daarmee te leven”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Presentatrice Evy Gruyaert weet als geen ander hoe zwaar het leven kan zijn met migraine. Daarom schrijft ze een boek over het onderwerp.

In ‘Kop Op, Leven Met Migraine’ wil Evy Gruyaert anderen helpen om te leren omgaan met de ziekte. Evy gaat in haar boek op zoek naar oorzaken, triggers en (preventieve) behandelingen voor migraines. Het boek moet in oktober in de rekken liggen.

Vorig jaar vertelde ze op Radio 1 hoe zwaar zo’n aanval voor haar kan zijn: “Het verlamt je helemaal en wanneer ik een aanval krijg, kan ik zelfs de ‘l’ en de ‘r’ niet meer uitspreken. Het is veel meer dan hoofdpijn. Het is een combinatie van extreme hoofdpijn en misselijkheid en één nacht heb ik twee uur aan de wc gezeten. Het werd erger en erger en de medicatie hielp niet. Uiteindelijk ben ik dan toch in de zetel geraakt, maar ik kon zelfs mijn oogleden niet openen of pink opheffen van de pijn. Ik kon zelfs niet wenen, zo pijnlijk was het.”

Migraines waren ook de reden dat ze noodgedwongen stopte met haar webshop. “Ik heb vijftien migraineaanvallen per maand, ik kan niet meer”, vertelde ze in november vorig jaar. “Ondernemen én een job in de media, het is te veel voor mij. Ik liet er op den duur mijn slaap voor. Werken tot 1 of 2 uur ’s nachts was niet uitzonderlijk, en een onregelmatig levensritme is zowat het ergste wat een migrainepatiënt kan overkomen. Daar komt nog eens bij dat een vrouw rond haar veertigste in de zwaarste periode zit qua aanvallen, en dat is bij mij duidelijk zo”, klonk het bij Gruyaert, die overmorgen 40 wordt.