Pas bevallen ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck wordt er gefrustreerd van: “Het geeft me een vies gevoel”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Daphne Paelinck steunt de internationale week van de borstvoeding en doet een oproep voor wat meer begrip. Zo kan ze er absoluut niet tegen dat mannen gluren als ze haar dochtertje borstvoeding geeft.

Eind juni beviel de ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck van een dochtertje, Allie. Het gaat goed met zowel mama als kindje, ook borstvoeding geven lukt bij Daphne. Dat is een bewuste keuze geweest van de actrice. “Ik voel me nog meer mama doordat ik borstvoeding geef”, legt ze uit. “Moedermelk geeft ook de nodige antistoffen door en bezorgt de baby een betere immuniteit.”

De actrice is echter geen grote fan van de reacties die borstvoeding geven bij mensen teweegbrengen. Daarom steunt ze de internationale week van de borstvoeding volledig. “Blijkbaar associëren de meesten een blote borst meteen met seks, jammer”, vertelt Daphne. “Er zijn van die mannen die echt veel te dicht komen om alleen maar te gluren”, gaat ze verder. “Dat geeft me een vies gevoel en zorgt ervoor dat vrouwen hun kindje niet meer durven te voeden in het openbaar.”