Voor Eddy Planckaert is het genoeg geweest: “Godverdoeme, ik heb er een degout van gekregen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De jonge wielrenner Bjorg Lambrecht (22) is overleden na een val tijdens de Ronde van Polen. Eddy Planckaert ontmoette hem amper tien dagen geleden nog in ‘Vive Le Vélo’. Hij is kapot van het nieuws.

“Wat moet je zeggen, jong? Eigenlijk zet je best een paar puntjes en gedaan”, zegt een aangeslagen Eddy Planckaert in Het Laatste Nieuws. Hij leerde Bjorg Lambrecht kennen tijdens de opnames van ‘Vive Le Vélo’, op 27 juli in het kasteel van Germolles in Mellecy. “Hij is vier uur mijne kameraad geweest. Zo een braaf manneke. Ik ben hier echt niet goed van. Godverdoeme. Bjorg was de liefste mens die ik ooit ben tegengekomen, en dat zeg ik niet zomaar. Ik heb een degout gekregen van de wielersport. Het is te veel aan het worden, ik heb er geen woorden voor. Als je ziet hoe gevaarlijk het allemaal geworden is. Er gebeuren simpelweg veel te veel accidenten.”

Eddy leeft mee met zijn familie. “Ik wens zijn ouders sterkte. Hun leven is naar de vaantjes. Maar van één ding mogen ze zeker zijn: Bjorg was een fantastische kerel. En als coureur een supertalent, de man van de toekomst. Maar dat maakt nu allemaal geen kloten meer uit. Wat een drama.”