Kevin Janssens heeft verschrikkelijk hard afgezien: “Ik lag in mijn zetel te huilen als een klein kind”

bron: Het Laatste Nieuws/Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Eind deze zomer kan je in de bioscoop gaan kijken naar ‘De Patrick’. Voor deze film is Kevin Janssens maar liefst 17 kilogram bijgekomen.

Dat was geen gemakkelijke periode, vertelt Kevin Janssens in HUMO. “In zeven weken heb ik mij... een nieuwe ik aangemeten”, vertelt Kevin. “Normaal sport ik vier keer per week, let ik op mijn eten, probeer ik gezond te leven... Die levenswijze heb ik van de ene dag op de andere overboord gegooid. Gemakkelijk was dat niet. Na vier weken dacht ik: waar ben ik mee bezig? Ik at niet alleen enorm veel, ik liet ook alles groeien, van mijn buik tot mijn wenkbrauwen. Confronterend: in de spiegel begin je iemand anders te zien, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik had mood swings, er waren momenten dat ik in mijn zetel lag te huilen als een kind.”

Om snel bij te komen smolt Kevin op den duur potten Häagen-Dazs in de microgolf, om die vervolgens op te drinken. “Ik had opgezocht hoe Colin Farrell precies twintig kilo was aangekomen voor de film ‘The Lobster’, en dat bleek zijn wondermiddel te zijn. Ik kan het niet aanraden: smaakt verschrikkelijk. Maar dat uitlepelen duurt 25 minuten! Allemaal tijd waarin je niks anders kunt eten. Zo’n vloeibare pot speel je in een minuutje binnen, en dan heb je nog tijd voor een grote pizza. Zo begin je dus te denken, hè: zoveel mogelijk calorieën!”