Brigitta Callens wordt beschuldigd van diefstal en gaat in de verdediging: “Het is oneerlijk, ze kwamen mij gewoon niet helpen!”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Brigitta Callens (38) is voor het leven de toegang ontzegd tot tuincentrum Floralux in Dadizele, beweert Dag Allemaal. Volgens de uitbater werd ze op heterdaad betrapt op diefstal. “Ik ben onschuldig!”, reageert Brigitta ontredderd.

Volgens zaakvoerder Kris Carrein van tuincentrum Floralux werd Brigitta Callens op heterdaad betrapt toen ze prijsetiketten probeerde te verwisselen. “Da’s een klassieker, hé. Zoiets dóe je gewoon niet!”, zegt de uitbater in Dag Allemaal. “Ik word dagelijks geconfronteerd met winkeldiefstal, maar als dat dan gebeurt door Brigitta Callens, die als BV toch een voorbeeldfunctie heeft... Dat gaat me echt te ver!”, zegt hij. “Meestal ontkennen ze staalhard dat ze die etiketjes verwisseld hebben, ja. Maar er hangen camera’s in de winkel en als uit die beelden blijkt dat ze het wel hebben gedaan, geven ze het wel toe. Ik moet wel zeggen: Brigitta Callens was erg onder de indruk. Ze heeft zich wel duizendmaal geëxcuseerd.”

Volgens Brigitta Callens zelf is het een groot misverstand. De prijsaanduiding op de producten was volgens haar totaal onduidelijk. “Het is een vergissing, ik had geen slechte intenties”, legt Brigitta in tranen uit in Dag Allemaal. “De producten die ik wou kopen waren niet geprijsd, en ik zag ook geen personeel aan wie ik iets kon vragen. Als klant wil ik weten hoeveel iets kost. Ik ben dan op zoek gegaan naar gelijkaardige producten waar wél een prijs op hing. Mijn intenties waren puur! Voor mij was het een hele zoektocht om de juiste prijs te vinden.”

Warmste dag ooit

Brigitta is nog steeds aan het herstellen na een val van de trap, bovendien speelden deze gebeurtenissen in het tuincentrum zich vorige maand af op de warmste dag ooit. “Ze moeten toch hebben gezien dat ik aan ’t sukkelen was? Ik had verwacht dat er een verkoper naar míj zou komen. En weet je, ik kan ook nog maar net lopen zonder krukken. Logisch dus dat ik nog moeite had om in die grote winkel rond te lopen, zeker in die hitte. En niemand die me kwam helpen. Ik vind het jammer dat ze hun klanten een loer draaien in plaats van ze te helpen. Ik kom er vaak. Ze kennen mij en moeten gezien hebben dat ik nog niet goed te been was. Pas nadat ik aan de kassa was gepasseerd, kreeg ik controle. Ik was me van geen kwaad bewust, hé. Plots werd ik geconfronteerd met hogere prijzen, verkeerde afmetingen...”

Toen een winkeldetective haar erop wees dat ze de prijzen had verwisseld, schrok Brigitta zich rot. “Ik ben er een trouwe klant en zou dat nooit met slechte intenties doen. Toen we samen naar de videobeelden keken, heb ik hen nog uitgelegd: ‘Kijk, daar en daar ontbrak het etiket, en was ik op zoek naar de juiste prijs…’ Ik kreeg te horen dat ik met mijn vragen naar de kassa had moeten komen. Maar om in die hitte over en weer te lopen, in mijn toestand... Het ene mandje was niet geprijsd, het andere wél. Dus heb ik dat etiket genomen. ’t Is onrechtvaardig dat ze me nu van diefstal beschuldigen.”