Er is ‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck iets wreed opgevallen na de geboorte van haar dochter: “Die zure blikken of opmerkingen dan, verschrikkelijk!”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck (31) beviel eind juni van dochter Allie. Ze geeft haar dochter borstvoeding, een bewuste keuze.

“Ik had me op voorhand geïnformeerd over borstvoeding, en gezien al de voordelen was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik wilde het dus op zijn minst proberen, en had me voorgenomen er geen drama van te maken als het niet zou lukken”, vertelt Daphne Paelinck. Daphne steunt de internationale week van de borstvoeding dan ook. Ze wil het taboe rond borstvoeding doorbreken en vraagt om meer begrip.

“Ik heb zelf ook al ondervonden hoe preuts Vlaanderen is. Je kan nu eenmaal geen borstvoeding geven zonder je borst te ontbloten. Blijkbaar associëren de meesten een blote borst meteen met seks. Jammer. Want een borst dient ook gewoon om je baby eten te geven. Ik sluit me niet op, want ik ben niet ziek. En als ik op een openbare plaats ben en Allie krijgt honger, ja, dan leg ik haar aan de borst. Discreet. Dan verstop ik dat onder een doekje of zo, maar dan nog. Hoeveel mensen ik al gechoqueerd heb zien kijken! En dan die zure blikken of opmerkingen. Verschrikkelijk. Er mag gerust wat meer begrip zijn. Ik merk dat zelfs gewoon wat babygehuil al voor heel wat wrevel zorgt. Sommige mensen lijken tegenwoordig niks meer te kunnen verdragen. Jammer.”