Tom Waes is er diep bedroefd van: “Dat vieze gevoel gaat nog lang nazinderen"

Tom Waes (50) kreeg onlangs bij hem thuis inbrekers over de vloer. Ze gingen onder andere aan de haal met twee horloges, waaronder een Rolex die hij vijftien jaar geleden van zijn verloofde Mieke cadeau kreeg. “De massale steun doet me deugd”, zegt Tom in Dag Allemaal.

De voorzitter van de raadkamer in Mechelen wilde twee weken geleden een aantal verdachten onder elektronisch toezicht plaatsen of vrijlaten onder voorwaarden, omdat hun waardigheid in de gevangenis in gedrang kwam door de staking. Het was niet meer zeker dat ze nog een douche konden nemen of hun dagelijkse wandelingen konden maken.

In de meeste gevallen ging het parket in beroep, staat te lezen bij Het Nieuwsblad. Daardoor moest de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen de knoop doorhakken. Donderdag werd al één beslissing teruggeroepen. Een gevangene mag zijn straf niet thuis uitzitten met een enkelband, hij moet terug naar de gevangenis.

En vrijdag verschenen er nog vijf andere gevangenen voor de KI. Twee van hen blijven onder elektronisch toezicht staan. Drie anderen moeten in de cel blijven.

Meer nieuws

Meer nieuws

.