Vandaag nog rustig, zomers weer: "Maar vanaf dan zijn er weer buien"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
We hebben vandaag een droge, rustige, zomerse dag achter de rug. Maar dat blijft helaas niet zo. Er is wel wat op komst.

"We krijgen vannacht opklaringen. Het blijft ook droog", merkt weervrouw Sabine Hagedoren op bij Radio 2. "Het wordt zo'n 12 tot 15 graden. "

"Morgen is er storing ten zuiden van Samber en Maas. In het zuiden van het land kan er regen vallen. In het binnenland en de kust blijft wel droog. Woensdag krijgen we zeer wissevallig weer. Er zijn fikse buien in het zuiden van het land. In de loop van de namiddag wordt het droger met een zomerse 25 graden in de Kempen."

"Ook de rest van de week blijven we in dat wisselvallige weer zitten. Vrijdag zitten we in de warme lucht, maar het is een vraagteken waar die buien gaan vallen? Na de middag regen of buien, maar niet alle weermodellen zijn het daar niet over eens. Als het droog blijft, wordt het warmer dan 26 graden."

"Die buien blijven er ook in het weekend. En ook volgende week starten we met buien. Het is een beetje wat vanalles dat we krijgen."