Zij zal dit telefoontje van Meghan Markle nooit vergeten: “Ik was compleet in shock”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Meghan Markle (37) is gasthoofdredactrice van de septembereditie van de Britse Vogue. Op de cover staan 15 vrouwen, die Meghan speciaal geselecteerd heeft. Eén van deze vrouwen is actrice Salma Hayek (52). Zij kreeg wel complete geheimhouding opgelegd.

Meghan belde de actrice zelf om haar het goede nieuws te vertellen. Toen Salma Hayek het telefoontje kreeg, zat ze in haar auto. Edward Enninful, redacteur van de Britse Vogue en een goede vriend van haar, belde haar op. “Ik zat in de auto, en hij zei: ‘Kijk, ik ga je iemand doorgeven. Zit je met iemand anders in de auto?’ Ik zei ja. Hij antwoordde: ‘Je mag de naam niet zeggen van de persoon waarmee ik bel.’ Ik dacht dat het een mopje was. Aangezien we goede vrienden zijn met Naomi Campbell, dacht ik dat ze een grap met me aan het uithalen waren. Dus ik zei: ‘Oh, ze zal ook in Londen zijn, en hij gaat haar doorgeven.’ Maar het duurde even voor de andere persoon aan de lijn kwam. En toen stelde ze zichzelf voor.” Die persoon was Meghan Markle.

“Ze was erg vriendelijk en rustig”, vertelt Hayek. “Ik werd opgewonden. Ik dacht na en probeerde een logica te vinden in deze rare dag”, herinnert Hayek zich. “Ze legde uit hoe gepassioneerd ze is voor vrouwen en wat er aan de hand was. En toen zei ze dat ze iets voor British Vogue doet. Dat ze een gastredacteur is. Ik dacht dat ze misschien een artikel wil maken over wat we met bijvoorbeeld Kering (een goed doel, red.) doen, maar ze zei: ‘Nee, ik maak een cover, waar ik zelf niet op sta, ik plaats mijn favoriete vrouwen op de cover. En jij bent zeker een van hen. Jij bent een van de eersten.’ Ik was compleet in shock. Ik zag dat niet aankomen. Ze begon te praten over hoe ze me volgde en waarom ze mij uitkoos.”