Lindsay heeft een belangrijke beslissing genomen over haar dochter Lisa-Marie: Dit is er aan de hand
Lindsay heeft een belangrijke beslissing genomen over haar dochter Lisa-Marie: Dit is er aan de hand
Foto: Photonews

Zangeres Lindsay heeft samen met haar partner Kris een dochter, Lisa-Marie (1,5). Zij wordt binnenkort gedoopt.

De Onafhankelijke Vakbond van het Spoorwegpersoneel (OVS) heeft vanaf dinsdagochtend 3 uur voor 48 uur het werk neer uit onvrede met de manier waarop het beroep van treinbestuurder heropgewaardeerd zou worden. Volgens de vakbond komt die heropwaardering in de realiteit voor het merendeel van de treinbestuurders neer op een verlies aan inkomsten en een hogere productiviteit.

Spoorwegmaatschappij NMBS waarschuwt net als vorige keer alvast voor “zeer sterk verstoord treinverkeer”. Slechts 1 trein op 3 rijdt. Ook morgen wordt er nog grote hinder verwacht.

“Reizigers moeten ondanks de alternatieve dienstverlening rekening houden met het feit dat er aanzienlijk minder treinen zullen rijden, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman in Het Nieuwsblad. “Gemiddeld gaat het voor beide dagen om één op de drie treinen. Er wordt gefocust op de ochtend- en avondspits en vooral dan op de IC-treinen die grote steden met elkaar verbinden.”

“Daarnaast zullen ook enkele L-treinen en S-treinen rijden, maar dat enkel tijdens de ochtend- en avondspits. De meeste P-treinen rijden niet uit. Reizigers kunnen best de routeplanner van de NMBS checken.”

De NMBS laat ook weten dat er vandaag en morgen geen extra treinen naar de kust worden ingezet en spreekt zeer ernstige vertragingen. Festivalgangers die met de trein naar Dour gaan, kunnen zich eveneens verwachten aan sterke hinder, al worden wel een aantal extra treinen ingelegd naar het station Saint-Ghislain.

Er is vandaag en morgen wel een minimale dienstverlening. Hoe die er zal uitzien, hangt af van het personeel dat ter beschikking is.

Meer nieuws

Meer nieuws

.