Willy Sommers zit met negatieve gedachten: “Ik ben zo bang dat dit gebeurt”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Willy Sommers probeert tegenwoordig meer tijd te maken voor zijn gezin. In Dag Allemaal geeft hij toe dat hij emotioneler wordt met de jaren.

“Hoe ouder ik word, hoe emotioneler ik word. Als ik over mijn kinderen of mijn mama praat, krijg ik soms tranen in mijn ogen. Bij de geboorte van Luna - zij is nu bijna zeventien - heb ik onophoudelijk zitten snotteren. En toen ik mijn mama belde dat ik een zoon gekregen had, kreeg ik dat haast niet gezegd aan de telefoon. Mijn moeder dacht zelfs dat er iets misgelopen was! Dat had ik vroeger niet”, vertelt Willy.

Volgens de zanger heeft dat met de leeftijd te maken. “Als de kinderen hier vertrekken om te gaan fietsen, zeg ik honderd keer: ‘Voorzichtig, hé!’ Een jongere papa zou zeggen: ‘Ga je gang, maar niet vallen, hé.’ Maar ik haal mij allerlei dingen in het hoofd die kunnen mislopen.”

En dat gaat soms ver. “Toen we onlangs naar Barcelona gingen, heb ik tegen Cindy gezegd dat ik in het vervolg graag apart zou vliegen, zodat we niet samen in een vliegtuig zitten als het zou crashen. Dat ik met Luna of Luka vloog, bijvoorbeeld, en Cindy met de ander. Zo blijft er toch iemand over als het misloopt, hé. Ook als ik met de auto rijd ben ik heel voorzichtig geworden, omdat ik bang ben dat ik zal sterven in een ongeval en m’n vrouw en kinderen niet meer zal zien.”