De Queen staat voor een groot dilemma: “Hij is tenslotte nog wettig getrouwd”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Britse koningin Elizabeth staat voor een groot dilemma door de aanstelling van Boris Johnson als de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. “Wat moet ze nu aanvangen met de vriendin van Johnson?”, vraagt de BBC zich af.

Elk jaar nodigt de koningin de zittende premier uit om een weekend te komen logeren in Balmoral, haar zomerverblijf in Schotland. De premier kan daar dan blijven slapen met zijn echtgenote, maar daar schuilt dus nu een groot moreel probleem voor de Queen.

Boris Johnson is niet meer samen met zijn vrouw Marina Wheeler waarmee hij sinds 1993 getrouwd is, en heeft ondertussen een nieuwe vriendin, Carrie Symonds. De Queen weet niet goed wat ze nu moet aanvangen met zijn vriendin Carrie.

“Mag ze mee naar Balmoral? En krijgt ze dan een slaapplek, of staat de koningin dat niet toe? Boris is tenslotte nog wettig getrouwd, dat kan de Queen niet over het hoofd zien”, aldus de BBC over het dilemma van Elizabeth. Welke oplossing ze uiteindelijk zal kiezen, is momenteel nog niet duidelijk.