Groot nieuws van Chris Van Tongelen: “Het moest eigenlijk geheim blijven”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Chris Van Tongelen gaat net als vorig weekend optreden op Tomorrowland, maar deze keer zonder zijn maatjes Gunther en Davy van De Romeo’s. Hij ruilt hen in voor zijn nieuwe band, Die Freddies. Zij brengen Duits- en Nederlandstalige après-skimuziek.

Chris wil alvast iets heel duidelijk stellen: dit is niet het einde van De Romeo's. "Nee, absoluut niet", verzekert Chris. "Die Freddies, da's gewoon een zijprojectje. Net zoals Davy ook met zijn vrouw Sasha een muzikaal duo vormt."

"Die Freddies zijn zogezegd twee broers: Freddie en Seppe Schneider, allebei zot van Duitse en Oostenrijkse après-skimuziek. Alter ego's die mijn beste vriend, Paul Vermeulen, met wie ik veel schrijf voor De Romeo's, en ik jaren geleden bedacht hebben", vertelt Van Tongelen. "We hebben destijds zelfs een full-album, 'Bier, Schnaps und Frauen', en twee videoclips uitgebracht. Maar zonder veel succes. Vlaanderen was duidelijk nog niet klaar voor dat après-skifeest.”

Maar Yves Smolders van de Moose Bar geloofde in hun concept en zette hen op de affiche van Tomorrowland. “"Ik ga met verkleden met een zwarte pornosnor, skibril, dikke muts en skipak. Ik ben eens benieuwd of de mensen mij gaan herkennen”, lacht Chris. “Eigenlijk moest ons optreden geheim blijven, maar onze naam op de affiche riep blijkbaar heel wat vragen op."