Zeer pijnlijke sneer naar Kat Kerkhofs: “Het was vooral leuk omdat Dries Mertens erbij was”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: VIER
Kat Kerkhofs liet iedereen goed schrikken met het nieuws dat ze een carrière als dj begint. Haar optreden op Rock Werchter samen met manlief Dries Mertens smaakte naar meer. Als beginneling vraagt ze voor een set van een uurtje 5.000 euro. Ze is daarmee meteen één van de duurste.

“Die 5.000 euro die Kat vraagt, da’s totaal niet realistisch”, zegt Wim Delarbre van TTT Artists, dat al vijftien jaar ervaring heeft in de branche. “Naar volwaardige dj’s toe is het zelfs weinig respectvol. Dat zijn mensen die al jaren - dag in, dag uit - met hun passie bezig zijn. Om dan te zien dat iemand vanaf dag één zoveel geld durft te vragen, voor een veredelde acte de présence dan nog. Ik begrijp dat er dan scherp wordt gereageerd.”

Wim betwijfelt of Kat wel zo’n grote publiekstrekker zal worden op festivals. “Je mag je vooral niet verkijken op dat Werchter-concert. Dat was leuk, maar vooral omdat Dries Mertens erbij was. Een Rode Duivel! Maar gaat een organisator echt meer pintjes verkopen door die paar honderd mensen die Kat eens gezien willen hebben, en daarna weer vertrekken? Ik vrees ervoor”, aldus Delarbre.