Verschrikkelijk wat Tom Dice te horen heeft gekregen over zijn uiterlijk: “Dat kwam hard aan”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voormalig songfestival-deelnemer Tom Dice (29) had in het verleden moeite om de kilo’s onder controle te houden. Maar tegenwoordig oogt hij opvallend scherp.

Zijn vriendin Kato Callebaut (27) kookt gezond voor hen twee. Ook eten ze regelmatig vegetarisch. Van snoep probeert Tom zoveel mogelijk af te blijven. “Vroeger kon ik mij daar niet in beheersen, maar tegenwoordig heb ik het nog enkel moeilijk om van de chocopasta af te blijven. En zo’n suikerbom blijft er bij mij onmiddellijk aanplakken”, vertelt Tom in Dag Allemaal.

Tijdens de preselecties van Eurosong woog hij 100 kilogram. “Het kwam hard aan toen een medewerker van de VRT me zei dat ik moest vermageren om te kunnen concurreren met de beste en mooiste zangers van Europa. Ik ben toen wel snel meer dan tien kilo afgevallen voor mijn optreden in Oslo. Dat gaf zelfvertrouwen. Zwaardere mensen vinden zichzelf vaak niet mooi, en stralen dat ook uit. “

Tom heeft wel veel moeite om op gewicht te blijven. “Och, ik hoef maar naar een aardappel te kijken en ik kom al bij. Het jojo-effect, daar ken ik alles van.”