Helmut Lotti is het slachtoffer van oplichters: “Laat mijn fans en vrienden met rust!”

bron: Het Laatste Nieuws/TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Helmut Lotti (49) laat weten dat hij te maken krijgt met oplichters die geld proberen af te troggelen van zijn fans. “Aan alle valse Lotti’s die geld willen voor ‘weeskinderen’: laat mijn fans en familie met rust!”, schreef Helmut op Facebook.

Deze verwittiging is blijkbaar nodig, want er werden al verschillende Lotti-fans benaderd door de oplichters. “Een paar dagen nadat ik naar zijn concert ben geweest kreeg ik plots een bericht van ‘Helmut’. Hij zei dat hij blij was dat ik een fan ben en dat het leuk was dat ik naar zijn concert kwam. Ik vond het griezelig en had al snel door dat het niet om de echte Helmut ging, dus heb ik het gesprek geblokkeerd.” Ook een andere fan maakte dit mee: “Nu begrijp ik plots waarom ik zogezegd een bericht kreeg van Helmut. Ik dacht al dat het om een valse persoon ging. Nu weet ik het.”

Hoeveel fans er effectief zijn opgelicht, is niet geweten. Helmut Lotti kan in elk geval juridische acties ondernemen als hij dit wil. Volgens de website van de politie kan hier sprake zijn van zogenaamde emotiefraude. Daarbij krijgen mensen hartverscheurende berichten over ernstig zieke kinderen en wordt hen een financiële bijdrage gevraagd aan een onbekende organisatie. Slachtoffers krijgen de raad om hun bank te verwittigen en zo snel mogelijk aangifte te doen.