VTM

Makers van ‘Blind Getrouwd’ blijven niet bij de pakken zitten: “Hopen dat dit toch nog gebeurt”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Na vier seizoenen en zeventien huwelijken is de Belgische versie van 'Blind getrouwd' er nog steeds niet in geslaagd om twee holebi's met elkaar te matchen. Voor seizoen vijf schakelen de makers daarom een versnelling hoger.

Voor het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ op VTM zijn er opnieuw duizenden inschrijvingen. Het selectieproces verloopt deze keer veel intensiever dan de vorige jaren. De kandidaten komen niet meer samen tijdens speciaal georganiseerde weekends, maar worden opgedeeld in groepjes van twintig. Holebi’s krijgen zelfs een individuele uitnodiging voor de infosessies. "Dat doen we allereerst omdat ze niet per geslacht kunnen worden ingedeeld", vertelt executive producer Leen Lombaert. "Mogelijke matches mogen elkaar immers nog niet zien in de voorbereiding."

De makers doen deze keer extra veel moeite om zichtbaarder te worden binnen de holebigroep. "Via externe kanalen doen we meer moeite om een grotere poel holebi's bijeen te krijgen. Zo werken we samen met een hele reeks holebiverenigingen. We zijn aanwezig op enkele van hun events, om op die manier duidelijk te maken dat we zelf supporteren voor een holebimatch."

Van de voorbije zeventien huwelijken, was er geen enkele match tussen holebi’s. Dit lukte in Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland wél. "We hopen nochtans écht op zoveel mogelijk diversiteit", aldus Lombaert. "Maar we kunnen ze moeilijk matchen alleen omdat het holebi's zijn. Dan gaan we volledig voorbij aan het doel van het programma."