Dana Winner heeft een wel heel straffe nieuwe hobby: “Maar ik zal nooit een vechtersbaas worden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Om haar conditie te verbeteren doet Dana Winner (54) tegenwoordig aan een ongewone sport. "Dit is helemaal mijn ding", vertelt de zangeres daarover.

Dana leeft zich tegenwoordig helemaal uit bij het kickboksen. “Ik zocht een nieuwe manier om mijn hoofd helemaal leeg te kunnen maken. Bij joggen en badmintonnen lukt dat niet altijd. Mijn dochter kickbokst sinds vorig jaar, en bracht me op het idee. Haar vriend Younes is een kei in diverse sporten en is als boksleraar aan een club verbonden. Omdat ik zag hoe Chinouk van haar trainingen en vooruitgang geniet, raakte ik ook geboeid door het boksen”, vertelt ze.

De zangeres heeft zelfs een privéleraar. “Toen Younes dat hoorde, stelde hij voor om mij wekelijks privéles te geven. Mijn eerste kennismaking is al achter de rug en ik heb de smaak helemaal te pakken. Dit is helemaal mijn ding. In de ring ben je zo gefocust dat je aan niks anders meer denkt. Ideaal om fysiek af te zien en mentaal toch tot rust te komen.”

“Ik ben geen vechtersbaas, en dat zal ik nooit worden”, benadrukt ze. Ik doe dit ook niet om mezelf veiliger te voelen of beter te kunnen verdedigen. Want daar heb ik geen nood aan. Ik heb nog nooit gevochten of een slag uitgedeeld en ben niet van plan dat ooit te doen. Als er ergens heibel is, ben ik de eerste om te gaan lopen. Wat ik nu opsteek, ga ik niet op straat gebruiken."