Maaike Cafmeyer doet iedereen schrikken: “De helft van mijn lichaam was verlamd”
Maaike Cafmeyer doet iedereen schrikken: “De helft van mijn lichaam was verlamd”
Foto: Photonews

Actrice Maaike Cafmeyer praat openhartig over het leed dat haar zwangerschappen haar lichaam hebben aangedaan.

Bij Het Blauwe Kruis van de Kust vzw zitten alle veertig hokken vol. "We krijgen massa’s dieren binnen. Honden die in beslag zijn genomen, die vrijwillig werden afgestaan, of vondelingen,: puppy’s die ergens gedumpt werden. En verloren gelopen dieren. Hun baasjes laten ze tijdens een wandeling op het strand los en plots zijn ze weg. De meeste van die dieren kunnen we gelukkig teruggeven aan hun baasje. Voor alle andere dieren zoeken we adoptiegezinnen”, klinkt het bij medewerker Johan Lingier in Het Nieuwsblad.

Zelfde taferelen zijn er bij het Blauw Kruis van Wondelgem. “Dinsdag werden nog vijf hondjes letterlijk gedumpt in ‘het politiehok’. Dat is een speciaal hok waarin de Antwerpse politie, met wie we nauw samenwerken, gevonden honden kan zetten als de kantoren hier gesloten zijn. Ze laten dan meestal een formulier achter. Dat was nu niet het geval. De hondjes, een kruising tussen een mopshondje en een groter ras, zijn hier dus achtergelaten door iemand die we niet kennen”, klinkt het.

In het dierenasiel Antwerpen, aan de Vosseschijnstraat, vangt men alleen katten op. “Wij krijgen beduidend meer katten binnen dan in de rest van het jaar. En sommige mensen zijn ondertussen al gewoon zo eerlijk om toe te geven dat de poes weg moet omdat ze met vakantie gaan en geen opvang hebben”, klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.