Maggie De Block heeft een drastische beslissing genomen na de dood van haar schoonzoon: “Ik niet alleen, mijn dochter Julie ook”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Twee jaar geleden is Koen, de partner van Maggies dochter Julie, plots overleden aan een hartstilstand tijdens een basketbaltraining. Maggie en haar dochter hebben onmiddellijk daarna een drastische beslissing genomen.

“Ik ben toen professioneel gebleven en heb geen ministerraad overgeslagen”, vertelt Maggie over die moeilijke periode. “Mijn collega's zullen wel geweten hebben wat er gebeurd was, maar ik heb daar niets over gezegd. Koen is op woensdagavond gestorven, donderdag hebben we alles geregeld met zijn ouders, vrijdag was het ministerraad en dan was het weekend. Maandag ben ik naar een paar vergaderingen op het kabinet geweest en dinsdag was het de begrafenis. De dag nadien was ik terug aan het werk. En ik niet alleen, Julie ook.”

"We hadden het beter als we ons op ons werk konden concentreren. De weekends vond ik het moeilijkst, maar dat hebben we ook samen aangepakt. Mijn broer heeft direct een bed gebracht en een logeerkamer ingericht bij Julie thuis. Dan konden er altijd vrienden en familie blijven slapen."