Zwemmer Pieter Timmers en zijn vrouw hebben het moeilijk met dochter Jutta: “We gaan met angst de nacht in"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Zwemmer Pieter Timmers is getrouwd met Elle De Leeuw. Samen hebben ze een dochtertje, Jutta (2). Elle is naast zijn vrouw, ook de manager van Pieter. Ze werkt ook voltijds als Sr. press officer voor VTM. Hun leven is momenteel heel hectisch. En dan komt het slaapprobleem van Jutta er nog bij.

“Ik kom elke dag handen tekort”, vertelt Elle in Het Laatste Nieuws. “Het moeilijkste is om alles gedaan te krijgen voor middernacht. Vroeger werkte ik vaak tot negen uur 's avonds bij VTM, maar sinds Jutta er is, gaat dat niet meer. Pieter kan haar 's avonds niet halen in de crèche omdat hij in het bad traint of in het buitenland is. Dus vertrek ik op tijd in Vilvoorde, met de file richting Antwerpen, om haar op te pikken. Als zij in haar bedje ligt, is het al half negen. Dan haal ik nog wat werk in en kook ik - of Pieter, we wisselen af - en daarna doe ik zijn zaken.”

“Mijn tikker gaat tegen de avond fel, het helpt ook niet dat Jutta een slaapstoornis heeft. Ze wordt meestal rond één of twee uur wakker, en dat blijft zo... Soms valt ze rond vijf uur uit pure vermoeidheid in slaap, maar dan staan wij al bijna op. Ik slaap al twee jaar lang slechts bijna twee à drie uur 's nachts."

"Haar hersentjes gaan volle bak 's nachts. Zoiets moet er uitgroeien, maar de dokters weten niet: nu of tot haar zes jaar? Jutta is een pracht van een kind en heel actief. Ik had nooit een roze wolk verwacht, alleen op die slaapstoornis hadden we niet gerekend. We gaan met angst de nacht in. Jutta beseft het nu zelf: 'Ik wil slapen', maar het gaat niet. En als we de kamer verlaten, is het kot te klein. Meestal blijf ik 's nachts op, ook als Pieter in het land is, want hij moet rusten om te trainen en het WK niet te ondermijnen. Al hielp hij ook soms zodat ik een nachtje toch eens kon bijslapen."