Fantastisch van Erik Van Looy: “Dat komt allemaal door zijn briljant talent”

bron: Humo
door: Redactie
In oktober start op VIER het nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’. Ook deze keer zal Erik Van Looy van de partij zijn als presentator. Volgens de eerste presentator van het programma, Bruno Wyndaele, komt het door zijn talent dat de quiz zo’n succes is geworden.

Van 1999 tot 2003 presenteerde Bruno Wyndaele ‘De Laatste Show’, een talkshow op Eén geproduceerd door Woestijnvis. Hij kreeg toen even genoeg van het talkshowgenre. “Wist je dat ‘De slimste mens’ daardoor is ontstaan? In 2003 zei ik bij Woestijnvis: kunnen we geen jonge, beloftevolle presentator zoeken om me in ‘De laatste show’ af en toe te vervangen? Dat bleek toen Mark Uytterhoeven te zijn. Een quiz in dat tijdslot presenteren was plan B, dan was ik er helemáál vanaf”, vertelt Bruno lachend.

Hij werd toen de eerste quizmaster van ‘De Slimste Mens’. “De finale van het eerste seizoen van ‘De Slimste Mens’ haalde 800.000 kijkers, dat hadden we met ‘De laatste show’ nooit gehaald. Daarna zorgde het briljante talent van Erik Van Looy ervoor dat het programma door het dak ging. Ik weet niet of ze met mij als presentator anderhalf miljoen kijkers zouden gehaald hebben”, besluit Wyndaele.