Brigitta Callens heeft het heel moeilijk: “Maar ik ben een vredige krijger”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In maart vorig jaar gleed Brigitta Callens (38) uit op een plastic mapje, waardoor ze een lelijke val van de trap maakte. Haar bekken, onderrug en knie waren ernstig gekwetst, en ze had een zware hersenschudding. Ze was er zo erg aan toe, dat ze zelfs opnieuw moest leren lopen.

“Ik ben nog steeds aan het revalideren”, laat Brigitta nu weten. “De eerste fragiele stapjes leerde ik weer zetten. En ik zit nu in een fase waarin ik zachtjes opnieuw leer wandelen. Het gaat weliswaar om maximaal enkele uurtjes per dag, want ik heb nog pijnlijke complicaties. Ik tracht met vallen en opstaan, en dat mag je ook letterlijk nemen, elke dag te fietsen.”

Het gaat beetje bij beetje de goede kant op met haar. En dat komt volgens Brigitta ook door de ‘good vibrations’ van de mensen in haar omgeving: “Die neem ik oprecht, spontaan en dankbaar in ontvangst. Die mensen hebben me al zeven keer zien vallen en acht keer zien opstaan. Maar ik ben een vredige krijger. Ondanks alles heb ik vrede en krijg ik enorme zeldzame steun en noodzakelijke rust.”